Ten Mandere stelt tentoon: Het gebeurde in Izegem in 1967

Bezielers van de tentoonstelling Jacques Viaene en Freddy Seynaeve. © CLY
Redactie KW

Zowat honderd genodigden woonden in de bovenzaal van de bibliotheek de officiële opening bij van de tentoonstelling ‘Het gebeurde in Izegem in 1967’

De tentoonstelling, al aan de 15e editie toe, is het werk van de Izegemse heemkundige kring Ten Mandere. Dit keer was het jaar 1967 aan de beurt, precies vijftig jaar geleden dus. De tentoonstelling geeft zo een perfect beeld van wat er zich op kerkelijk, politiek, enonomisch en sociaal gebied afspeelde in Izegem en deelgemeenten Kachtem en Emelgem. Een gigantisch opzoekingswerk, wist voorzitter Jean-Marie Lermyte ons toe te vertrouwen.

In de tentoonstelling wordt vooral oud fotomateriaal voorzien van deskundige uitleg. Een compleet jaar in woord en beeld, bijeengebracht door heel wat leden maar vooral het werk van secretaris Freddy Seynaeve en bibliothecaris Jacques Viaene. In het verleden was de jaarlijkse tentoonstelling vooral het werk van wijlen minister André Bourgeois. De tentoonstelling biedt de bezoeker een schitterend beeld van wat er zich allemaal afspeelde in 1967 en is te bezoeken van 15 december tot 15 januari tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

(CLY – foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier