Ten Mandere Izegem presenteert boek ‘André Bourgeois vertelt’

© Foto Jacques
Jos Remaut

Op 18 oktober is het precies één jaar geleden dat oud-minister en oud-burgemeester van Izegem André Bourgeois overleed. Bij die gelegenheid brengt de heemkring Ten Mandere een boek uit waarin André zelf zowat zijn hele leven vertelt.

André vertelt honderduit over zijn kindertijd, over zijn periode als burgemeester en over de nationale politiek en zijn ministerschap. Jean-Marie Lermyte en Jacques Viaene interviewden hem meer dan twintig uur lang en goten alles in een boek dat niet alleen gaat over André, maar ook over zijn zo geliefde Izegem.

“André was een heel volks verteller, met heel veel zin voor details en anekdotes. En als hij op dreef was, hield hij zich niet in…. Maar precies omdat hij zo’n volksmens was, kwam hij met veel mensen in contact en wist hij ook zo veel. En hij heeft ook veel dingen meegemaakt. Zoals de ontwikkeling van de industriezone, en de aanleg van de centrale brug. Wat dat laatste betreft: daar was hij ferm tegen.”

Aanvankelijk was het de bedoeling dat André zelf de uitgetikte interviews nog eens zou nalezen en van extra duiding voorzien. Daar is hij ook aan begonnen, maar hij heeft zijn werk niet kunnen afmaken.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier