Ten Anker krijgt 5.000 euro van Waregemse Gordel

10/09/17 om 14:46 - Bijgewerkt om 14:45

Op zondag 9 juli vond de 16de Waregemse Gordel plaats. Dit jaarlijkse fiets- en wandelevenement klokte af op 2.227 deelnemers.

Ten Anker krijgt 5.000 euro van Waregemse Gordel

We herkennen boven v.l.n.r. Paul Van Assche (WG), Judie Verhelst (logo), Glynn Desmet (TA), Willy De Bouvrie (WG), Luc Delodder (WG), Greet Ameye (TA), Joan Van Weehaeghe (WG), Gerda Van Ryckeghem (TA), Eddy Van Heuverswijn (WG), Renate Baele (WG), Rik Verhaeghe (WG); onder v.l.n.r.: Fien Verhaeghe (WG), Noël Baele (WG), Beau De Dapper en Gorbie. © HDV

Dankzij de ideale weersomstandigheden was ook deze editie een succes. De nieuwe locatie - het Boekenplein aan de Zuidboulevard - kon op veel bijval rekenen. Nagenoeg alle vrijwilligers kwamen opdagen voor het bedankingsetentje, dat plaatsvond op vrijdag 8 september in het sob De Roose. De avond werd geopend met de nodige dankwoorden.

Eerst werd Judie Verhelst in de bloemetjes gezet. Zij studeerde grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool in Gent en ontwierp - in functie van haar bachelorproef - het logo, de huisstijl en alle bijhorende toepassingen.

Via de Facebookpagina en op zondag 9 juli werd een wedstrijd georganiseerd wie de leukste naam voor de bij kon verzinnen. Er kwamen 148 voorstellen binnen. Alle vrijwillige medewerkers konden uit de voorstellen hun favoriete naam uitkiezen. Beau De Dapper had de originele naam Gorbie in gedachten en was zichtbaar tevreden met de bijenknuffel die haar die avond overhandigd werd.

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de cheque aan het goede doel, vzw Ten Anker. De vzw biedt rechtstreeks toegankelijke hulp aan personen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking, die wonen in de regio Waregem. Zo worden verschillende woonvormen aangeboden, net als aangepast werk in de beschutte werkplaats en is er een activiteitencentrum. Een aantal medewerkers van vzw Ten Anker was aanwezig op het feestje. Ondervoorzitter van de raad van bestuur Gerda Van Ryckeghem en sociaal werkster Greet Ameye kwamen de cheque van 5.000 euro in ontvangst nemen. Eerder was er een brainstorm met de bewoners waarvoor de centen zouden gebruikt worden, maar dergelijk bedrag overstijgt zeker hun verwachtingen. De 17de editie vindt plaats op zondag 8 juli 2018 op het Boekenplein.

(YVW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!