Televestiaire verhuist naar nieuwe, grotere locatie in Roeselare

Voor het nieuwe pand aan de Noordstraat 150 : Erik Vantomme, coördinator Linda Vandewynckel en Jan Vanneste. Willy Wostyn, het vierde bestuurslid, ontbreekt op de foto. (Foto SB) © (Foto SB)
Jos Remaut

Televestiaire wordt groter : nauwelijks twee jaar na de doorstart is het pand aan de Noordstraat 148 te klein geworden. Gelukkig kwam er snel een oplossing : vanaf 1 februari nemen ze ook het naburige pand aan het nummer 150 in gebruik.

“Televestiaire heeft inderdaad een hoge vlucht genomen sinds wij deze werking met een zelfstandig bestuur hebben overgenomen van het CAW, dat dit niet langer tot zijn kerntaken rekende”, schetst Jan Vanneste. In die mate zelfs dat we in ons huidig pand onvoldoende ruimte hebben om alle binnenkomende goederen te sorteren en te stockeren. Heel wat marchandise moeten we nu elders zetten, en er komen ook alsmaar meer klanten over de vloer. Gelukkig hebben we snel een oplossing kunnen vinden dank zij de eigenaar van het pand aan het nummer 150 : een lid van Kiwanis Torhout dat het hart op de juiste plaats heeft en zijn huur omwille van het sociale doel heeft verlaagd.”

Maar ook dan blijft koken natuurlijk nog altijd geld kosten. “Naast de huur zijn er ook nog de grondlasten, de verzekeren, de nutsvoorzieningen… We proberen dit te financieren met de hulp van sponsors en de opbrengsten van onze winkel, al zijn die echt wel minimaal”, zegt Jan Vanneste nog.

“Onze verkoopprijzen schommelen tussen de 0,10 en de 3 euro, en de jongste maanden geven we alsmaar meer noodpakketten zelfs gratis weg. Gelukkig zijn we momenteel ook on speaking terms met het stadsbestuur voor een structurele ondersteuning, want net als bijvoorbeeld De Graancirkel, de Sint-Vincentiusvereniging of De Kerit hebben we toch wel een maatschappelijke functie in Roeselare.”

Ondertussen vond woensdag al een eerste werkvergadering plaats bij Televestiaire. Coördinator Linda is alvast razend enthousiast over de uitbreiding. Op 1 februari zou de verruimde vestiging al opengaan.

(JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier