Techniekacademie in Ledegem van start

Elke woensdagnamiddag zal er in de Kobbe gezaagd, geboord en geklopt worden. © JAN STRAGIER
Redactie KW

Op woensdag 9 september ging de tweede editie van de Ledegemse techniekacademie opnieuw van start in De Kobbe.

Nog tot en met 9 december zal De Kobbe op woensdagnamiddag opnieuw een echte techniekklas worden, waar kinderen van het 5de en 6de leerjaar de wondere wereld van de techniek mogen ontdekken en vooral ook zelf aan de slag mogen gaan. Er zal geboord, gezaagd, geklopt, geprogrammeerd en geëxperimenteerd worden.

Daar de beschikbare plaatsen eind juni razendsnel volzet waren, werd er beslist om nog een tweede groep op te richten, ook op woensdag, maar dan in de late namiddag. De techniekmentoren die de kinderen vakkundig en enthousiast zullen begeleiden zijn opnieuw Dakkie Vandekerkhove en Filip Gheysen, nu aangevuld met Delphine Haezebrouck.

“Op die manier kunnen we af en toe een switchen met onze ‘werkuren.” Ook voor Geert Dessein, schepen van Onderwijs, is deze tweede editie van de techniekacademie opnieuw een unieke gelegenheid voor de schoolkinderen om wat meer met techniek bezig te zijn.

“We hebben voor de organisatie 750 euro extra vrijgemaakt,” vertelde hij ons. De techniekacademie vindt steeds plaats op woensdag in De Kobbe: groep 1 van 13.30 tot 15.30u en groep 2 van 6 tot 18u.

(LDE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier