Team wil heel Marktplein in Ingelmunster Brabançonne laten zingen

Tijdens het WK 2014 en EK 2016 kwam er veel volk opdagen. Deze groep zal ongetwijfeld enthousiast meezingen met de Brabançonne. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

Een twintigtal minuten voor de start van de wedstrijden van de Rode Duivels tijdens het wereldkampioenschap voetbal, wil Team Brabançonne iedereen het Belgisch volkslied laten zingen. Op de gelijknamige Facebookpagina wordt een wedstrijd georganiseerd en zijn drankkaarten te winnen.

Twee weken geleden werd de Facebookpagina Een nieuw team in Ingelmunster gelanceerd en dat wekte de nodige nieuwsgierigheid op. Een nieuwe voetbalclub die straks op het gemeentelijk sportstadion neerstrijkt? Een nieuwe politieke partij die een gooi naar het burgemeesterschap wil doen? Niets van dat alles! Team Brabançonne wil bij elke wedstrijd van de Rode Duivels – en hopelijk eindigt de rit pas bij de finale van zondag 15 juli – een vol Marktplein ons nationaal volkslied laten zingen. Daarvoor worden alle registers opengetrokken: aan het podium op het Marktplein komt er een banner van 16 vierkante meter met de integrale tekst op van de Brabançonne. Er worden 50 t-shirts tegen 5 euro per stuk verkocht waarop eveneens de tekst van het volkslied staat vermeld. Om dit initiatief te doen leven, wordt er op de Facebookpagina – die ondertussen Team Brabançonne heet – een wedstrijd georganiseerd. Individuen, vriendengroepen, verenigingen, scholen… kunnen via de berichtfunctie van de pagina een leuk filmpje insturen, waarin ze uit volle borst de Brabançonne zingen.

Uit alle inzendingen worden vijf winnaars geloot, die elk een drankkaart voor het WK-dorp op het Marktplein bemachtigen. De hymne wordt telkens vanop het podium ingezet door Dieter Quaegebeur. Hij zet het volkslied telkens een 20-tal minuten voor de aftrap in. Dit doet hij op maandag 18 juni even voor 17 uur (wedstrijd België-Panama), zaterdag 23 juni even voor 14 uur (wedstrijd België-Tunesië) en op donderdag 28 juni even voor 20 uur (België-Engeland). Indien de Rode Duivels doorstoten, zal de Brabançonne ook tijdens de knock-outfase weerklinken op het plaatselijke Marktplein. Team Brabançonne rekent erop dat in onze gemeente straks de Brabançonne het luidst weerklinkt.

(Patrick D.)

Team Brabançonne is op Facebook te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier