Team Waregem ’68 schenkt 516,49 euro voor vorming Senegalese vrouwen

Het team Waregem '68 schenkt de opbrengst van hun feest aan een goed doel: Bart Kindt, Nancy Vanhoucke, Dorine Verschuere, Jan De Frenne en Philip Himpe, Tienneke Tant ontbreekt op onze foto. © HDV
Redactie KW

‘Team Waregem’68’ organiseerde een feest voor alle 50-jarigen die een of andere band hebben of hadden met Waregem. Het was een feestavond met food, drank en dans in ware retrostijl dat bijzonder gesmaakt werd door alle aanwezigen. Het positief resultaat van het feest (516,49 euro) werd geschonken aan de vzw Keur Tippi Senegal.

“Keur Tippi is een organisatie die de maatschappelijke positie van de Senegalese analfabete vrouwen wil verbeteren door hen vorming aan te bieden en te helpen om door te stromen naar een job”, aldus Dorine Verschuere, één van de leden Team Waregem’68, en stichtster van het project.

“Sinds 2008 werken we samen met de Senegalese vrouwen. In het vormingsinstituut kunnen de vrouwen Frans leren lezen en schrijven en ze leren ook naaien. Momenteel volgen reeds 71 jonge vrouwen tussen 17 en 30 jaar deze vorming. Sinds 2018 werken we samen met de stad Waregem en de school O. L. V- Hemelvaart. We willen een digitale uitwisseling organiseren tussen de twee scholen. In 2019 gaat ook een delegatie van Hemelvaart naar de school in Senegal. Graag zouden we in Senegal een mini-onderneming opstarten in het nieuwe schooljaar met behulp van de expertise van Hemelvaart.”

“Momenteel zijn we een tweede gebouw aan het bouwen voor onze theoretische lessen. Het bedrag van 516,49 euro komt zeker van pas voor de afwerking van ons gebouw. Heel erg bedankt aan alle 50-jarigen”, besluit Dorine de uitleg.

Team Waregem’68 doet alvast een oproep naar de 55-jarigen van 2023 om in dat jaar de datum vrijdag 2 juni vrij te houden. Alle info door lid te worden van facebookgroep www.facebook.com/groups/waregem68. (YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier