Team Pattyn uit Brugge wint de Red Bull Zeepkistenrace

In razende vaart ging het bergaf © MDW
Redactie KW

70 prettig gestoorde en dito uitgedoste teams scheurden zondag in het groene Kluisbergen het uitdagende parcours naar beneden in zelfgebouwde bolides. Met zes obstakels en een hellingsgraad van maar liefst 12% gaf de Kluisberg zich niet zomaar gewonnen.

Team PATTYN uit Brugge ging vol voor de snelheidsoverwinning met een toptijd van 39 seconden en 41 hondersten! “Wat een rush!” zeiden ze! Gelukkig gaven Tom Waes en Laura Beyne elk team (soms letterlijk) een duwtje in de rug. Die zoefden voorbij meer dan 30.000 toeschouwers en een erg enthousiaste jury: Olga Leyers, vice-wereldkampioen rally Thierry Neuville, callboy Rik Verheye en presentatrice Emilie Dupuis. Iets verder gaf wereldkampioen snowboarden Seppe Smits punten bij zijn spectaculaire Big Air-jump.

“We gingen echt voor snelheid,” zeggen de enthousiaste winnaars (Team Pattyn). “Vijf weken zijn we aan onze kist bezig geweest. We ontwerpen en bouwen normaal machines, dus het moest echt goed in elkaar zitten. We hebben onze kist tot in het kleinste detail afgewerkt, en kijkt: het loonde! En we hadden een piloot eerste klas natuurlijk. Heerlijk om hem voorbij al die mensen te zien knallen. Topsfeer!”

(Mario De Wilde)