‘Tante Lies’ op 10 dagen van haar verjaardag overleden in haar eigen café

Redactie KW

De vrouw, een bekend gezicht in Nieuwkerke, werd getroffen door een hartstilstand .

Op woensdag 12 augustus is Lies Blanckaert in haar café Het Breughelhof overleden. Tante Lies, zoals ze vaak in haar dorp Nieuwkerke werd genoemd zou op 22 augustus 92 jaar worden. Ze hield haar leven lang het café op het marktplein van Nieuwkerke open. In 2011 nog speelde ze samen met haar inmiddels overleden man Gaston Wyckhuyse (overleden op 19 december 2014) een hoodrol in de film Bedankt en Merci, een film over de volkscafés in de Westhoek.

Het Breughelhof kreeg door de film heel wat belangstelling, toeristen kwamen graag naar het café om er de picon te proeven naar een geheim recept van Lies of nog om mee te helpen met de huishoudelijke taken van de café-uibaters, want het café dat was ook de woonkamer. Op zondag kwamen de landbouwers een kaartje leggen en tijdens de week vonden de bedienden van het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout Potatoes de weg naar het café om er hun boterhammen op te eten.

Zowel Lies als Gaston spraken de wens uit dat het gebouw een café zou blijven. Voorlopig is daaromtrent nog niets geweten.

De begrafenisplechtigheid is op zaterdag 22 augustus, de dag van haar verjaardag, in de kerk van Nieuwkerke.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier