Tal van gemeentes openen rouwregister voor koningin Fabiola

08/12/14 om 17:40 - Bijgewerkt om 17:40

Bron: Kw

Dat is momenteel onder andere al het geval in Brugge, Kortrijk, De Haan, Kuurne, Deerlijk en Koksijde.

Tal van gemeentes openen rouwregister voor koningin Fabiola

In Koksijde kwamen de eerste inwoners alvast een boodschap noteren in het rouwregisteren voor koningin Fabiola. (Foto EDL)

Brugge legt naar aanleiding van het overlijden van koningin Fabiola een rouwregister in het stadhuis. Het rouwregister zal in de hal van het stadhuis op de Burg liggen vanaf dinsdag 14 uur. Het stadhuis is open van 9 tot 17 uur. Het rouwregister kan worden getekend tot en met vrijdag 12 december, de dag van de begrafenis.

Ook in Kuurne ligt er een rouwregister voor de inwoners die hun medeleven willen betuigen. Burgemeester Francis Benoit: "We plaatsen het rouwregister in de bibliotheek. Deze plaats is eenmalig en noodzakelijk omwille van de renovatiewerken aan het gemeentehuis. Door de verbouwingen kunnen we dit niet doen op het gemeentehuis zelf. De bibliotheeklocatie betekent een uitgelezen eerbetoon voor de koningin die zelf auteur is van kinderboeken en fervent literatuur- en cultuurliefhebber."

Het rouwregister kan getekend worden op maandag 8, dinsdag 9, donderdag 11 en vrijdag 12 december, telkens van 16 tot 19 uur. Op woensdag 10 december is dat van 14 tot 19 uur en op zaterdag 13 december van 9 tot 12 uur.

Ook in Kortrijk wordt deze week gerouwd om het overlijden van koningin Fabiola. Nog tot vrijdag 12 december gaan alle vlaggen in Kortrijk en de deelgemeenten halfstok. Vandaag wordt in het stadhuis ook een rouwregister geopend voor koningin Fabiola. Sinds 16 uur vanmiddag kunnen alle Kortrijkzanen er een tekst achterlaten. Dit kan de komende dagen telkens tijdens de openingstijden van het administratief stadhuis, Grote Markt 54 in Kortrijk.

Burgemeester Claude Croes van Deerlijk ondertekende als eerste het register. Vanaf dinsdagochtend 9 uur ligt het ter beschikking van de bevolking. Het register kan ondertekend worden tijdens de openingsuren van het gemeentehuis en dit tot vrijdag 12 december om 12.30 uur. Daarna wordt het opgestuurd naar het paleis. De hele week hangen de vlaggen aan de gemeentelijke gebouwen halfstok.

Ook in Koksijde wordt deze week gerouwd om het overlijden van koningin Fabiola. Tijdens de periode van nationale rouw, tot vrijdag 12 december hangen alle vlaggen halfstok. Vandaag werd in het gemeentehuis een rouwregister geopend. Vanaf morgen zijn alle Koksijdenaars welkom om er een tekst neer te pennen. Het rouwregister blijft er tot en met vrijdag liggen.

In een andere kustgemeente, De Haan, ligt er ook een rouwregister. Nog tot en met vrijdag 12 december kunnen inwoners hun steunbetuigingen optekenen in het rouwregister in het gemeentehuis, iedere voormiddag van 8.30 tot 12 uur en na de middag van 13.30 tot 16 uur. Als teken van medeleven werden ook aan de verschillende gemeentegebouwen de vlaggen halfstok gehangen.

(FJA/JPDK/MV/EDL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!