‘t Streuvelke voegt stukje Parijs-Roubaix toe aan parcours

© GF
Redactie KW

Door de heraanleg van Heuleplaats moet Wielerclub ‘t Streuvelke het parcours van zijn Koers voor Masters hertekenen. De club maakt van de nood een deugd en ontwierp een nieuw en uitdagend parcours met de kasseien van de Siberie Reke als pittig extraatje.

Zaterdag 14 april 2018 is wielerhoogdag bij wielerclub ‘t Streuvelke in Heule. De wielerclub organiseert de tweede editie van de Koers voor Masters, in samenwerking met de wielerbond O. V. W. F. Start en aankomst liggen zoals vorig jaar in de Heulsekasteelstraat in Heule, in de onmiddellijke omgeving van clublokaal Café ‘t Streuvelke.

“Het is niet evident om nu in Heule een koers te organiseren. We hebben er dan maar voor gekozen om het traditionele Heulse parcours te doorbreken. Zo mogen de renners voor de eerste keer ook ons stukje Heulse Parijs-Roubaix trotseren, via de doortocht op de beschermde kasseistrook in de Siberie Reke. Dit is een kleine maar harde noot in het parcours. Was het niet omwille van de wegenwerken, dan hadden we nooit aan dit alternatief gedacht“, zegt voorzitter Jean-Pierre Vandeghinste.

Siberie Reke

De 5,2 km lange omloop gaat door Heulse straten die nog nooit in wielerwedstrijden voorkwamen: de Herman Roelstraetestraat, Monica Devriesestraat en Siberie Reke worden daardoor nieuwe straten in het Heulse wielrennersjargon.

De wielerhappening bestaat uit drie wedstrijden, ingedeeld in leeftijdscategorieën. Heulenaren, gelegenheidsrenners en andere enthousiastelingen vanaf 18 jaar mogen deelnemen. Wielerclub ‘t Streuvelke verwacht een talrijke deelname van de Heulse clubs van wielertoeristen. Vorig jaar waren er 117 deelnemers.

Om 13.30 uur weerklinkt het startschot voor de veteranen vanaf 61 jaar. Zij leggen 46,8 km af in 9 ronden. Omstreeks 15 uur starten de renners tussen 45 en 60 jaar samen met de dames. Zij rijden 10 ronden met in totaal 52 km. Rond 16.30 uur starten de renners van 18 tot en met 44 jaar. Zij fietsen 12 ronden of 62,4 km.

Vol ambitie

Wielerclub ‘t Streuvelke hoopt volgend jaar het Belgisch kampioenschap O. V. W. F. te mogen organiseren. “Waar we dit jaar nog niet in slaagden, willen we volgend jaar realiseren. We zijn nu al volop bezig om de nodige fondsen te verzamelen, want de toekenning gebeurt via een aanbesteding onder gesloten omslag. We hebben ambitie en gaan ervoor”, geeft voorzitter Jean-Pierre Vandeghinste vol vertrouwen aan.

Parcours

De Steenstraat en de Koffiestraat zijn zaterdag afgesloten voor het verkeer in de richting van de Gullegemsestraat en de Heulsekasteelstraat.

Start en aankomst van het parcours is in de Heulsekasteelstraat, via de Gullegemsestraat, Goethalslaan, Peperstraat, Oogststraat, Oude Ieperseweg tot kruispunt Zuidstraat, Siberie Reke, Monica Devriesestraat, Herman Roelstraetestraat, Moorseelsestraat, Guido Gezellelaan, Albrecht Rodenbachlaan, Schoolstraat, Kortrijksestraat, Heuleplaats tot aankomst Heulsekasteelstraat. De wedstrijd vindt plaats op zaterdag 14 april 2018. Eerste wedstrijd om 13.30 uur. Inschrijven kan tot voor de aanvang. Info via 0496 70 64 84, tstreuvelke@hotmail.com. (MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier