‘t Schipke in Lauwe moet feest voor 30-jarig bestaan uitstellen tot najaar

Het bestuur van het jeugdhuis 't Schipke dat bestaat uit Zeno Verschaeve, Tom Vanoverberghe, Sigrid Vanraes, Syske Delmotte, Bram Vandewinckele, Sharon Demeulenaere, Lore Delabie, Tim Couwet, Joachim De Meyer en Lennert Holvoet heeft besloten om het jubileumfeest uit te stellen naar het najaar. (Foto CR)
Redactie KW

Jeugdhuis ‘t Schipke zou dat normaal vieren op 18, 19 en 20 april in Chantilly in Wevelgem.

Het jeugdhuis ‘t Schipke in de Larstraat bestaat dertig jaar en het bestuur wil dat vieren. Ze wilden dat het liefste in hun eigen jeugdhuis doen en dachten meteen aan vrijdag 18 april, zaterdag 19 april en zondag 20 april als feestweekend. Toen bleek echter dat Menen streng optreedt als het om veiligheidsvoorschriften op evenementen gaat.

Noodlot

“Aangezien het om een meerdaags evenement ging werd ons dossier op het veiligheidsoverleg bekeken. We kregen een negatief advies mee”, vertellen Lennert Holvoet en Zeno Verschaeve.

Het noodlot bleef het jeugdhuis echter achtervolgen want een goeie week voor het evenement bleek dat de Chantilly dubbel geboekt was. “Ons evenement kon niet doorgaan. We kregen wel een nieuwe datum aangeboden maar toen hebben we de tijd genomen om alles eens op een rijtje te zetten. Eigenlijk willen we dat jubileum nergens anders dan in ons eigen jeugdhuis vieren.”

(CR-foto CR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier