‘t Onbeschreven Blad in Gits heet voortaan De Drie Koningen

(Foto EV) © (Foto EV)
Redactie KW

Op vrijdag 27 april gaat café – feestzaal De Drie Koningen opnieuw open. Nieuwe uitbaters Kris Windels en Tania Vercruysse zijn druk bezig alles op te frissen en smeden enthousiast plannen. “We willen er een warm dorpscafé van maken waar iedereen zich goed voelt”, klinkt het.

Kris Windels is afkomstig uit Staden, Tania uit Ingelmunster. “Na tien jaar in Roeselare zijn we vier jaar geleden in Gits komen wonen. We zetten onze eerste stappen in de horeca in de kantine van KVP Gits”, steekt Kris van wal. Dat smaakte naar meer en toen Wout en Cindy op zoek gingen naar overnemers, besloten Kris en Tania de sprong te wagen.

“Na heel wat slapeloze nachten, besloten we om de stap naar een eigen café te zetten. Tania gaf haar job op en vanaf 27 april zal ze zich fulltime bezighouden met het runnen van De Drie Koningen. Ikzelf blijf mijn werk als boekhouder verder uitoefenen en spring ‘s avonds en in het weekend bij, net als onze zoon Jani.”

Rijke geschiedenis

Intussen worden het café en de feestzaal volop opgefrist: “Alles krijgt een nieuw likje verf, er komt een nieuwe toog en tapinstallatie. De toiletten worden volledig vernieuwd en de rookruimte wordt nu een vergaderzaaltje voor verenigingen. We starten ook met volledig nieuw meubilair”, vervolgt Tania.

Hun café-feestzaal heeft in elk geval een rijke geschiedenis. Halfweg de 19de eeuw was er al sprake van ‘De Dry Koningen’. In 1986 bliezen Lionel Maes, Christiane Huys en dochter Marie-Paule het café en zijn naam nieuw leven in. In 2007 veranderde Hans Devooght de naam in ‘t Onbeschreven Blad. “Aanvankelijk wilden we dit zo laten, maar veel mensen spoorden ons aan om er toch eens over na te denken. Uiteindelijk besloten we toch ‘De Drie Koningen’ in ere te herstellen. Het past ook goed bij hoe we dit café zien, een stukje nostalgie in een modern jasje”, vat Kris passend samen.

Een beperkte kaart

Het koppel heeft in elk geval mooie plannen voor de toekomst en de invulling van hun café. “We hebben hier een unieke locatie met tal van mogelijkheden. Zo is de feestzaal met de tuin erbij de ideale plaats voor rouwmaaltijden, feestjes, recepties en vergaderingen. In het café zelf beperken we ons in het begin tot hapjes, maar het is zeker de bedoeling om later te evolueren naar een beperkte kaart.”

“Een gerecht als stoofvlees met frietjes, klaargemaakt in ons eigen huisbier, mag daar zeker niet op ontbreken. Ons doel is er een warm dorpscafé van maken waar iedereen zich thuis voelt”, besluit het koppel. Op 27 april is iedereen welkom vanaf 18 uur, op zaterdag 28 april is er een openingsfuif vanaf 21 uur.

(EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier