‘t Iepers Comedy Theater pakt uit met komedie

Op foto vooraan Ann Vandenbruaene, Anne-Marie Nachtergaele, Rosewitha Pannekoucke, Danny Geldof, Evelyne Elslander, Gilla Boudry en Rozemie Delplace. Achteraan Luc Vanlede, Stefaan Boudry, Bernard Boudry, Bernard Vanoverberghe, Jan Devriendt en Marc Laleman. (Foto EG)
Redactie KW

Van 21 tot en met 29 april brengt ‘t Iepers Comedy Theater de voorstelling ‘Komt d’n dien tegen!’ in de Stadsschouwburg.

Voor het tweede jaar is rij is Danny Geldof (57) van de partij. Wie ooit de Ieperse revue zag, herinnert zich zeker het personage ‘Tjeppen’. Roger Quaghebeur creëerde dit typetje voor Danny Geldof. “Bijna tien jaar geleden heb ik er een punt achter gezet”, vertelt Danny. “Ik heb toen nog twee jaar de revue helpen schrijven en regisseren, maar vond dat ik aan een andere uitdaging toe was. Ik speel graag toneel en het bloed kruipt waar het niet gaan kan.” Acht jaar terug begon Danny bij Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen. “Dat zijn 33 voorstellingen per jaar en zes maanden intens werken. Ik moet twee keer een rol leren: eerst de tekst uit het hoofd leren en daarna dat typisch Westouters leren. Intussen speel ik ook wel eens mee bij de toneelgroep van Boezinge en ben ik ingegaan op de vraag van Bernard Boudry. Ik verveel mij dus niet”, zegt Danny.

Na ‘Gauw, me zyn ‘t gat in!’ vorig jaar tekent Danny weer present voor ‘Komt d’n dien tegen!’. “Bernard Boudry verstaat de kunst om een bestaand stuk goed en luchtig te bewerken, er een eigen interpretatie aan te geven en er Ieperse anekdotes in te verwerken”, vervolgt Danny. “Dergelijke komische stukken moeten het hebben van een correcte timing. Bij het gezelschap zijn er acteurs die dat perfect aankunnen.” ‘Komt d’n dien tegen!’ brengt het verhaal van een neuroloog aan het Jan Ypermanziekenhuis die een lezing moet geven. Tijdens zijn voorbereidingen hiervan wordt hij om de haverklap gestoord voor allerlei onbenulligheden. Het verhaal eindigt in een chaos waar verpleegsters, politie, patiënten en moeders de revue passeren.

Praktisch

‘Komt d’n dien tegen’ op 21, 25, 27, 28 april om 20 uur en op 30 april om 15 uur in de Stadsschouwburg in Ieper. De toegang bedraagt 11 euro. Reservatie: www.ieperscomedytheater.be, reservaties@ieperscomedytheater.be en 0468 11 88 06. (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier