‘t Hof van Commerce en Kraantje Pappie vullen overvol kerkplein in Tiegem

't Hof van Commerce lokte maar liefst 1800 mensen naar Tiegem Rockt. © XC
Redactie KW

Twee dagen Tiegem Rockt, met headlines Kraantje Pappie en ‘t Hof van Commerce, waren goed voor een opkomst van meer dan 1.800 bezoekers. Detail: op dat moment stonden er meer mensen op het Kerkplein dan er mensen wonen in Tiegem (1590). De organisatie liet weten dat hun stoutste dromen overtroffen werden.

Het publiek op zaterdagavond had geen inleiding meer nodig, een “Zeg ne keer oe loat est” werd door de enthousiast menigte beantwoord met een ” ‘k é der gin gedacht van”.

De daaropvolgende twee uren werden memorabel. Ook voor ‘t Hof was het een bijzonder leuke en herkenbare ervaring. “Het plaatje klopt gewoon. Een West-Vlaams groepje die West-Vlaamse hip-hop komt blazen op een kerkplein in een klein dorpje. Eigenlijk zou iedereen moeite moeten doen om in een dorp naar ons te komen luisteren, want dat is ‘t Hof van Commerce echt”, zweert Kristof Michiels ofwel DJ 4T4. Flip Kowlier valt hem bij: ” ‘t was gezellig, ‘t is geestig om op een kerkplein te spelen, ik verkies dit toch wel nog boven een Rock Werchter. Je bent veel dichter bij je publiek, de interactie is veel groter.”

Deze editie waren er voor de eerste keer twee dagen Tiegem Rockt betalend. “Mensen kwamen ons na de vorige editie zeggen dat het spijtig is om al die infrastructuur op te zetten voor één dag. En toen hebben we beslist om er twee dagen van te maken. Maar dat is niet eenvoudig, want het is een festivalletje in een klein dorp met hetzelfde publiek. Daarom kozen we om op de eerste dag de jeugd te bedienen met Kraantje Pappie en Discobar Galaxie en op dag twee de oudere jeugd met ‘t Hof van Commerce en Buscemi”, vertelt Kristof De Smet, kernlid van Tiegem Rockt. De organisatie is bijzonder tevreden met de opkomst. “Het heeft onze stoutste dromen overtroffen”, luidt het.

Tiegem Rockt doet Tiegem weer herleven. “Het is bijzonder leuk om dit te organiseren en er zoveel voor terug te krijgen. Natuurlijk kunnen we dat niet alleen, ons klein leger van 140 medewerkers is onmisbaar”, zegt Kristof. Voor volgend jaar zijn de ambities groot. De organisatoren beginnen al over twee maanden met de voorbereiding van Tiegem Rockt 2019. “We gaan liever voor kwaliteit dan voor massa’s volk. We willen niet dat Tiegem Rockt boven ons hoofd gaat uitgroeien zoals toentertijd met Feest In Het Park gebeurd is”, besluit Kristof. (XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier