‘t Galerytje is kleinste expo aan de kust

Eline Depoorter (foto) en Kathleen Deboutte zijn trots op hun kleinste kunstgalerie aan de kust. © RLV
Redactie KW

In de Zeelaan is de kleinste exporuimte aan onze kust te bewonderen. In ‘t Galerytje doet deze piepkleine toonplaats voor actuele kunst de voorbijganger toch even stilstaan.

Door een artistieke ervaring aan te reiken op een onverwachte plaats hopen Eline Depoorter en Kathleen Deboutte verwondering op te wekken en mensen op een andere manier naar hun omgeving te laten kijken.

Het kunstwerk Drown. nn is een realisatie van de Canadees Bernard Leroy en maakt deel uit van het project Agua com Gas. De kunstenaar maakt sinds 2003 deel uit van het collectief Various Artists dat met dit project het misbruik van watervoorziening, -distributie en -bezit onderzoekt. Het betreft een bonsai die in een aquarium is geplaatst. De bonsai staat als symbool voor de traditionele landbouwcultuur vermengd met de vrije natuur. Leroy ziet het verdrinken van het boompje niet als een eindpunt, maar als het vrijgeven ervan aan een nieuwe ongebreidelde natuur (algen). Het kunstwerk is er nog tot 2 juli te bewonderen.

(RLV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier