‘t Bergske heeft foodtrailer

Redactie KW

Met de Montanini Panini Foodtrailer trekken Wim Desmet (40) en Vanessa Claeys (39) van voedingszaak ‘t Bergske uit de Lauwsestraat in Aalbeke naar markten, feestjes en festivals om er vers bereide paninibroodjes klaar te maken.

Ze pakken vooral tijdens weekends en feestdagen, en op afspraak eventueel ook op weekdagen, met hun foodtrailer uit. Het gezin heeft met Jo en Toby twee kinderen van 13 en 12 jaar. “Met de eerstecommuniefeesten van onze kinderen zes à zeven jaar geleden wilden we al iets anders dan belegde minibroodjes. We draaiden toen al eens proef en wachtten de reacties van familie en vrienden af. Die waren zeer positief!”

Het idee bleef sluimeren in het achterhoofd, tot ze op een caravannetje botsten. Wim, die mechanica studeerde en een handige Harry is, richtte de caravan in met een keukentje met paninigrills en zorgde dat alles reglementair en conform de voedingsnormen uitgerust werd. Het koppel is al 14 jaar bezig met de voedingszaak in de Lauwsestraat. Vannesa werkte vroeger in een slagerij en in de horeca. Ze volgde een koksopleiding aan het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk. Wim nam kort na de opening van de winkel een melkronde over. Hij is melkboer in Gullegem en Groot-Kortrijk en komt van Kooigem tot Sente.

Voedingbergske@hotmail.com of 0476 78 18 35

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier