Surfer ‘Angke’ krijgt hoofdrol in internationale campagne Primus

Ang De Meulenaere. (Griet Ingelbrecht)
Ilse Naudts

Authentieke West-Vlaamse klanken deze week op Discovery Channel, en dit keer niet in het Nederlands, maar in het Engels ondertiteld. In ‘Free Spirits’, een nieuwe reclamecampagne van biermerk Primus, vertolkt Angelo ‘Angke’ De Meulenaere (30) uit Zeebrugge een hoofdrol. Hij vertelt over zijn eigenzinnige keuze om als Belg surfboards te maken en te ‘shapen’. “Ik doe gewoon mijn ding”, zegt hij. En dat leverde prachtige video’s op.

https://www.youtube.com/watch?v=Tsmk4hVD8Iw

Brouwerij Primus Haacht lanceerde deze week de campagne Free Spirits. “Deze reeks van minidocumentaires portretteert eigenzinnige, non-conformistische spirits, mensen die hun eigen pad kiezen en heel bewuste levenskeuzes maken om hun passies te volgen”, zegt Parsifal Adriaens van Primus. “Het merk Primus moet staan voor echte mensen die hun eigen ding durven te doen.” Angelo De Meulenaere bijt de spits af. Hij maakt in zijn atelier in Zeebrugge uitzonderlijke surfboards… en dat in een land zonder grote golven.

Boards maken

Angke groeide op in Blankenberge en is van opleiding eigenlijk meubelmaker. “Ik surf al heel lang”, zegt hij. “Gaandeweg ben ik begonnen met het maken van eigen boards omdat ik niet altijd hetgene vond wat ik zelf voor ogen had. Dus begon ik zelf te proberen en te creëren. Zes jaar geleden ben ik zelfstandig geworden. Mijn filosofie : less time in the factory, more time in the water. Ik wou gewoon zelf meer kunnen surfen en doen wat ik graag doen.”

Angke maakt exclusieve planken. “Het is a craft. Ik volg mijn eigen pad en wil mijn eigen stempel kunnen drukken. Ik zal nooit iets doen waarin ik mezelf niet kan terugvinden. Ik heb mijn eigen stijl.”

Vooral in het lamineren is Angke ondertussen internationaal gewaardeerd. “Ik zat het afgelopen jaar al in Australië, Frankrijk en Californië om er te werken. In september vertrek ik terug naar daar. Maar ik blijf wie ik ben en ik moet zo veel mogelijk mijn eigen ding kunnen doen.”

https://www.youtube.com/watch?v=D7n1TG5VGmg

Campagne

“Ik heb lang getwijfeld om mee te doen aan de Primus-campagne. Maar ze brengen mij in beeld hoe ik echt ben. Ik ga niet acteren of anders doen. Dat hebben ze mij ook niet gevraagd. Ook verandert het niets aan mijn manier van werken en leven. Ik ben er uiteindelijk niet zo mee bezig. I just love my job. Al is het natuurlijk wel mega-zot om plots op Discovery Channel te verschijnen.”

Primus lanceert later nog drie minidocumentaires over andere ‘free spirits’.

(IN)

Meer info over zijn passie vind je op www.flowandsoul.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier