Surfclub Twins in Bredene breidt uit

Johan Kindt in de nieuwe Peak Lounge van de Twins. © EFO
Redactie KW

Bij surfclub Twins werd de nieuwe Peak Lounge in gebruik genomen. “Toegankelijk voor sporters, toeristen, scholen en bedrijven”, zegt Johan Kindt. Hij roept op om na te denken over de recreatiemogelijkheden in de buurt.

Wat 30 jaar geleden begon met een betonnen bunkertje in de duinen voor materiaal van surfers is met de recente uitbreiding met de Peak Lounge uitgegroeid tot de meest diverse surfclub aan de Middenkust. “We breidden destijds uit met een Beach House en in 2012 met een terras. Ondertussen was er ook al een sportzone met housing op het strand”, zegt voorzitter Johan Kindt. Er werd gebouwd met respect voor de omgeving en de uitbreidingen werden niet enkel gerealiseerd voor de 750 leden/sporters maar ook voor Bredenaars en bezoekers.

Divers publiek

“We hebben altijd ingezet op een zeer diverse werking. Tussen mei en september zijn hier ook scholen te gast voor sportdagen of initiaties. We ontvangen zo jaarlijks 5.000 kinderen, waarvan de helft van scholen uit de onmiddellijke omgeving. En er zijn ook een 30-tal bedrijfsevents per jaar. Wij staan met eigen medewerkers, jongeren die hier al jaren komen en doorgroeien, in voor alle aspecten van de werking. Vaak is er een teambuilding en bieden onze medewerkers in de namiddag dan een activiteit op zee aan zoals windsurfen, kitesurfen, zeilen of raften. En daar komt onze nieuwe Peak Lounge van pas: verscheidene zaaltjes kunnen afgescheiden worden en gebruikt voor een meeting of om te eten. Zonder dat ze hinder hebben van de andere activiteiten op de site.”

De recreatie aan de kust zal de woningbouw moeten volgen

Twins investeerde zelf 450.000 euro, de provincie en Bredene samen 125.000 euro in een constructie die integreert in het beschermde duinenlandschap. “We hebben daarmee alle volgens het RUP beschikbare ruimte benut. Uitbreiden kan niet meer“, zegt Johan Kindt, die toch ook oproept om vooruit te kijken. “De recreatie aan de kust zal de woningbouw moeten volgen. Er wonen steeds meer mensen aan de kust. De uitbreiding op pakweg de Oostendse Oosteroever, waar enkele duizenden mensen bijkomen, heeft ook gevolgen voor de recreatie. Die mensen zullen hun vrije tijd willen benutten. Er zal dus op termijn nood zijn aan meer recreatiemogelijkheden. We merken dat nu al, want er zijn nieuwe leden die komen van Oostende.”

(EFO – foto EFO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier