Supportersclub RSC Anderlecht ‘Purple Poppies’ vestigt zich in Moorslede

Nico Deraedt staat aan de wieg van de nieuwe supportersclub voor Anderlecht. (Foto Jan Stragier) © JAN STRAGIER
Redactie KW

Met de Purple Poppies is er een nieuwe supportersclub van RSC Anderlecht in West-Vlaanderen. De supporters zullen zowel in Poperinge als in Moorslede een lokaal hebben.

Vice-voetbalkampioen RSC Anderlecht heeft in onze provincie onder andere een supportersclub in Izegem, Zwevegem, Roeselare en Koksijde. “Ten westen van Roeselare en in de streek rond Ieper en Poperinge is het echter onmogelijk voor supporters van paars-wit om gegroepeerd met een bus de wedstrijden van hun favoriete ploeg bij te wonen. Het leek ons dan ook een goed idee een nieuwe supportersclub op te richten voor mensen van die streek”, aldus Roeselarenaar Nico Deraedt die door zijn eigen voetbalcarrière sterke banden heeft met Moorslede.

Paars-wit fans in onze streek

De oprichters van de supportersclub vinden het niet opmerkelijk dat West-Vlamingen hun favoriete ploeg in het Brusselse hebben. Nico Deraedt heeft al vijftien jaar een abonnement in het Constant Vanden Stockstadion en bouwde er inmiddels goede contacten uit. “Ik denk zelf dat er meer en meer supporters uit West-Vlaanderen geïnteresseerd zullen zijn om opnieuw een abonnement te nemen. Zondag is er van 10 tot 12u in Sport’O’Bello een eerste infovergadering. Info op Facebook van de Purple Poppies of purplepoppies72@gmail.com. (BF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier