Supportersclub AA Gent moet bus inleggen voor verplaatsing van 5 kilometer naar Roeselare

Supportersclub Tatanka laat zich niet afschrikken en zal op donderdag 19 mei in grote getale aanwezig zijn op Schiervelde. (GF)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Supportersclub van AA Gent Tatanka uit Rumbeke moet op donderdag 19 mei een bus inleggen om hun club 5 kilometer verder in Roeselare aan het werk te zien tegen KV Oostende.

Op donderdag 19 mei speelt AA Gent op verplaatsing bij KV Oostende. Door de werken aan het eigen Albertpark werken ze hun thuiswedstrijden af op Schiervelde in Oostende. Ideaal voor Tatanka, de enige West-Vlaamse supportersclub van de Buffalo’s. Hun thuisbasis is namelijk café De Gilde op het Kerkplein in Rumbeke. “Al sinds we weten dat AA Gent mogelijk een beslissende wedstrijd in Roeselare komt spelen, is deze wedstrijd het gespreksonderwerp bij uitstek”, aldus Gaspar Haenecaert van de club.

“Onze club telt meer dan 200 leden en zeker 100 gaven al aan in Roeselare van de partij te willen zijn. Normaal zouden we die verplaatsing met de auto of zelfs met de fiets doen, van ons clublokaal is het amper 5 kilometer rijden, maar dat mag dus niet. Er is een verplichte combiregeling en dus moeten we een bus inleggen om van het centrum van Rumbeke naar Schiervelde te rijden. Onze bus komt van Lichtervelde, dus die afstand zou al groter zijn dan de verplaatsing zelf. Het wordt een erg dure trip”, klinkt het lachend.

Veiligheid relatief

“We gaan nu kijken voor een bus van 90 personen om zo maar één bus te moeten inleggen. Heel wat mensen gaven ook al aan gewoon een ticket te kopen om bij de thuissupporters te zitten. Kan dat dan wel? Sowieso is veiligheid op vandaag een relatief gegeven.”

Nie neute, nie pleuje is ons motto en dat zullen we ook niet doen. We zullen er staan. Hoe schitterend zou het voor ons zijn om in eigen stad kampioen te spelen?”, is Gaspar alvast hoopvol.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier