Supportersclub AA Gent krijgt trofee voor kortste verplaatsing in Roeselare

De supporters vertrokken vanuit Rumbeke met de bus richting Roeselare. De kortste verplaatsing in België. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tatanka, een supportersclub van AA Gent, kreeg donderdagavond een trofee overhandigd voor kortste verplaatsing van België.

AA Gent moest zaterdag immers op verplaatsing spelen bij KV Oostende, de kustploeg werkt echter haar thuiswedstrijden momenteel af op Schiervelde in Roeselare. Tatanka is de enige supportersclub van AA Gent in West-Vlaanderen en heeft thuisbasis in Rumbeke, in café De Gilde. Iedere uitwedstrijd trekken ze er met een bus op uit.

Ook donderdagavond wilden ze de wedstrijd van hun favoriete ploeg meemaken. Dat kon, maar enkel met een busverplaatsing, de zogenaamde combiregeling. Al hadden ze het graag anders gezien. Dus stapten ze donderdagavond omstreeks half acht op de bus voor de verplaatsing van 5,2 kilometer. Meteen de kortste verplaatsing voor een supportersclub in België en dat verdient een trofee. Die kregen ze overhandigd van burgemeester Kris Declercq.

AA Gent won de wedstrijd in extremis met 0-1, waardoor ze in de running blijven voor de tweede plaats. De verplaatsing was dus de moeite.

(TD)