Supporters van Rode Duivels verbroederen met Japanners

In de schaduw van het Jan Breydelstadion keken de Belgische en Japanse supporters elkaar in de ogen. © WK
Redactie KW

De oefeninterland België-Japan die vanavond in het Brugse Jan Breydelstadion wordt gespeeld, werd voorafgegaan door een partijtje tussen de supporters van beide landen.

Dinsdagnamiddag speelden de Belgische supporters en hun Japanse tegenstanders één van de oefenvelden in het Jan Breydelstadion al hun oefenmatch. “De supportersfederatie van de Rode Duivels organiseert bij elke interland een vriendschappelijke wedstrijd tussen de twee kampen. Vrijdag werd het bijvoorbeeld 3-2 tegen Mexico”, zegt Pieter Loosveldt, voorzitter van de Brugse Duivels. Hij stelde voor de gelegenheid de Belgische ploeg samen.

“De rellen na Club-Antwerp van een paar weken geleden zinderen bij velen nog na. Wat er zaterdagavond in Brussel is gebeurd, tartte ook weer elke verbeelding. Onze geliefde voetbalsport kwam de afgelopen weken alleen nog maar negatief in het nieuws – tijd dus om daar opnieuw verandering in te brengen. Het is overigens een marginale minderheid die onze sport keer op keer in een slecht daglicht zet“, zegt hij.

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Japan draaide volgens Loosveldt vooral rond onderling respect. “Zo brengen we supporters dichter bij elkaar en leven we samen naar de echte wedstrijd toe. Voetbal kan dus wel degelijk ook op een positieve, geweldloze manier beleefd worden”, klinkt het. Na de match hingen de Belgen en Japanners nog samen aan de toog. “Want die derde helft is voor de supporters minstens zo belangrijk”, besluit hij met een knipoog.

Oja, België won de wedstrijd uiteindelijk met 9-5. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier