Suikerpark in Veurne krijgt pop-upvoetbaldorp tijdens WK voetbal

Op de site is er ruimte voor tal van evenementen.
Redactie KW

Het Waregemse bedrijf ION werd aangesteld als ontwikkelaar voor de Suikerpark, het nieuwe stadsdeel op de site van de oude Suikerfabriek in Veurne. Komende zomer is er een groot evenement in het kader van het WK voetbal.

Het WK voetbal, dat komende zomer van 14 juni tot 15 juli plaatsvindt, zal ook in Veurne niet onopgemerkt voorbijgaan. ION wil komende zomer een groot WK-dorp opzetten op de Suikerfabrieksite in het kader van de wereldbeker voetbal. Organisator Squid Events plant komende zomer de ‘Suikercup WK Dorp’. Er komt een gezellig pop-upvoetbaldorp in het gloednieuwe Suikerpark.

Liefhebbers van het nationale elftal zullen de wedstrijden van de Rode Duivels live kunnen volgen. De groepswedstrijden zijn intussen al bekend: op maandag 18 juni is er om 17 uur België-Panama, op zaterdag 23 juni kan je om 14 uur de wedstrijd België-Tunesië volgen en op donderdag 28 juni is er om 20 uur de match Engeland-België. Naast de live-uitzendingen van de Rode Duivels staan er elke dag spannende wedstrijden volgens thema op het programma. “Verder voorzien we afterworks, randactiviteiten en zoveel meer”, klinkt het bij Ben Peperstraete uit Veurne.

Hij is het aanspreekpunt voor het Suikerpark, het nieuwe stadsdeel op de site van de oude Suikerfabriek in Veurne. “We willen nu al het terrein openstellen voor pop-upinitiatieven en evenementen zodat de betrokkenheid groeit”, klinkt het. “Een eerste idee was een kinderboerderij. Met de baseline ‘Vernieuwend Veurne’ in gedachten moeten er zeker originele ideeën uit de bus komen.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier