Succesvolle avondmarkt op Hemelvaart blijft bestaan in Dadizele

Redactie KW

Op de gemeenteraad donderdagavond in Moorslede trok Rita Leenknecht (Groep a) aan de alarmbel over de toekomst van de jaarlijkse avondmarkt in Dadizele, traditioneel op Hemelvaart 15 augustus.

De avondmarkt is al meer dan veertig jaar een traditie en lokt vele duizenden mensen uit de regio. Drie bestuursleden van het organiserend Unizo haken na de volgende editie af. “We zijn er druk mee bezig om de toekomst van de avondmarkt te waarborgen”, aldus burgemeester Ward Vergote (Visie). Bedoeling is dat er een nieuw bestuur van Unizo komt.

Rita Leenknecht haalde aan dat volgens haar bronnen het half augustus de allerlaatste avondmarkt wordt. “Dat is niet waar”, aldus de burgemeester. “De avondmarkt is het mooiste evenement van onze gemeente. Achter de schermen zijn we druk bezig met de toekomst van de avondmarkt. De drie uittredende bestuursleden van Unizo doen het al zó lang, zijn einde inspiratie, staken er al genoeg inspiratie in en willen dan zelf eens genieten van de avondmarkt. We hebben daar veel respect voor.”

(EDB)