Succesvol carnaval in Menen

In de Ieperstraat zat de sfeer er goed in. © MPEM
Redactie KW

Aan de veertigste carnavalsstoet in Menen namen meer dan twintig groepen deel.

Voor deze jubileumeditie van de carnavalsstoet in Menen namen 24 groepen deel. De stoet werd een combinatie van carnavalsverenigingen uit heel West-Vlaanderen en diverse jeugdverenigingen uit Menen. Zo waren er onder andere verenigingen uit Kortemark, Poperinge en Zottegem te zien, maar ook de Chiro, KSA en scouts van Menen waren aanwezig.

Alcoholcontrole

De politie van Menen zorgde ervoor dat alles vlekkeloos verliep. Niet alleen tijdens de stoet, maar ook ervoor. Zo moesten alle bestuurders van praalwagens voor de stoet een alcoholtest afleggen om te zien of ze niet te veel gedronken hadden. Ook Keizer Geert van Menen ontliep de controle niet. Hij blies positief en mocht niet meer rijden.

Keizer Geert van Menen blies positief en mocht niet meer rijden.
Keizer Geert van Menen blies positief en mocht niet meer rijden.© MPEM

Veel wind

Ook de stoet zelf verliep zonder problemen. Er waren heel wat mensen afgezakt langs het parcours om de praalwagens en verenigingen te bewonderen. Op het vlak van bezoekers was het een succesvolle editie. Ondanks de windvlagen waren ongeveer 15.000 mensen aanwezig op de carnavalsstoet, ongeveer evenveel als vorig jaar. Schepen van Evenementen Laurent Coppens was erg tevreden met de opkomst en het verloop van de dag.

Succesvol carnaval in Menen
© MPEM

BAR- foto’s PM