Studio Kontrabas ruilt Marktplein in voor binnenkoer van het kasteel in Ingelmunster

Redactie KW

Vrijdagavond gaven Kevin Samyn, Pieter-Jan Batsleer, Ward en broer Bram Tyberghien uitleg over de vierde editie van 72 uren livemuziek in het kader van Music for Life tijdens de Warmste Week. Afspraak op donderdag 20 tot en met zondag 23 december op niet meer het Ingelmunsterse Marktplein, maar wel op de binnenkoer van het prachtige kasteel in de Stationsstraat.

Voor het persmoment met genodigden was de afspraak het Marktplein, maar eens ter plaatse werd aan de aanwezigen gevraagd om naar de binnenkoer van het kasteel te gaan waar iedereen een eerste drankje kreeg aangeboden. Even later mocht iedereen plaatsnemen in het kasteel zelf. Kevin Samyn begon met een verwelkoming. Hij stond stil bij de drie vorige edities. Het eindbedrag van december 2017 werd ook vermeld, namelijk 27.572,44 euro.

“Alle goede dingen bestaan uit drie en we hebben al drie goede edities achter de rug. Zouden we stoppen op ons hoogtepunt of toch verder doen ? We staken de koppen bij elkaar. We maakten een optelsom van alles wat we meemaakten. Dat zie je nu in een filmpje”, glimlacht Kevin, die dan zei dat de vierde editie plaatsgrijpt op de binnenkoer van het kasteel waar Studio Kontrabas het heel gezellig zal maken.

Kevin bedankte kasteelheer Marc Van Honsebrouck en verantwoordelijke Lisette. “We gaan terug vier dagen lang met vier presentatoren radio maken en voor vier goede doelen geld inzamelen. Onze steun gaat naar Het Kinderkankerfonds dat we al vanaf de eerste uitgave blijven steunen. We gaan ook geld inzamelen voor Akindo, voor Donate-a-dog en voor Brein Instituut.” Pieter-Jan Batsleer gaf uitleg over allerlei acties die ondernomen kunnen worden, waaronder een varkentje vullen met euro’s, een veiling houden…

Hij zei dat ze nog op zoek zijn naar warme sponsors en beestige bands. Er werd ook een oproep gedaan naar vrijwilligers, die zich engageren om alles in goeie banen te leiden. Het programma van de driedaagse werd nog niet kenbaar gemaakt. “Dit jaar zetten we in op jullie”, stipt Kevin Samyn aan. “Het zijn de mensen, de bevolking, die dingen gaan doen voor ons. We gaan een app lanceren waarop jullie filmpjes, foto’s, enz. kunnen plaatsen; We gaan jullie een stem geven.”

Tijdens de receptie vernamen we dat de kerstmarkt van Team Kerstboom – een organisatie die telkens op de zaterdagavond tijdens de radiomarathon werd gehouden – nu niet meer tijdens hetzelfde weekend plaatsgrijpt, maar wel één week eerder is voorzien en dus is verschoven naar zaterdagavond 15 december op het Marktplein in Ingelmunster. Ingelmunster zal dus twee weekends na elkaar mogen feesten én nog eens feesten. Of worden dat té veel feesten?

(PADI)

Organiseer je een actie ? Wil je vrijwilliger worden ? Of heb je ander nieuws ? Neem dan contact op met 0473 57 63 32, info@studiokontrabas.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier