Studentenclub Moeder Deerlijkse viert vijftiende verjaardag met tweede editie Deerlijk Koerse

Klaar voor de Prosenioren Moeder Deerlijkse Race: één ronde achteruit lopen, een ad fundum en nog één ronde biervatrollen. © DRD
Redactie KW

Hoogstudentenclub Moeder Deerlijkse is 15 jaar jong en dat werd zondag gevierd met de tweede editie van Deerlijk Koerse. Zes ludieke themakoersen, enkele vaten bier en tonnen ambiance vormden de ingrediënten van een geslaagd verjaardagsfeest.

Door de restauratiewerken aan de Sint-Columbakerk moesten de initiatiefnemers uitwijken naar het Neunkirchenplein aan het ontmoetingscentrum d’Iefte.

Minder volk

Waren die verhuis of de mindere weersomstandigheden de boosdoeners, feit is dat er heel wat minder volk kwam opdagen dan vijf jaar geleden toen de eerste uitgave van Deerlijk Koerse nog honderden kijklustigen en ambiancesnuivers naar het zonovergoten centrum lokte.

De aanwezigen lieten het evenwel niet aan hun hart komen. De sfeer zat er onmiddellijk goed in en de ‘boekenbulten’ aan de bibliotheek gaven het parcours nog wat extra pigment en bracht dito geschud met zich mee… De moeders die door hun zonen één rondje werden rondgevoerd met de kruiwagen, zullen het alvast geweten hebben. Wannes Dhaene bewees op Moederdag uit het goede ‘duwhout’ gesneden te zijn en haalde met zijn mama Mieke Bruyneel, na een fikse sprint het laken naar zich toe. Praeses Louis Vanderbeken eindigde met mama Isabelle Vromant op een verdienstelijke derde plaats.

Ook de oude bukken-buddy-koersewaarbij twee plusveertigers met tape aan elkaar gebonden, een rondje moesten lopen, kende heel wat bijval. Er was geen kruid gewassen tegen Stefaan D’Hondt en Christ Deschuymere. De twee wielervrienden van KSV Deerlijk Wielertoerisme moesten even het gezelschap dulden van de schepentandem Jo Tijtgat-Carl De Donder maar schoten met een fikse eindsprint de hoofdvogel af. Het duo burgemeester Claude Croes-meester Lieven Lecluyse eindigde derde.

Nog bekend volk in de Herrero Adriatico, de Ladies Stiletto Run. Eén rondje afwerken op hakken van minimum 6 cm hoog en maximum 3 cm breed, was de opdracht. Schepen Regine Rooryck zette haar allerbeste beentje voor maar kwam niet verder dan een mooie vijfde plaats. Vreemde eend in de bijt Bjorn Viaene, de enige man in het gezelschap, gaf zijn vrouwelijke opponenten allemaal het nakijken.

Ploegenestafette

De afsluitende ploegenestafetterace vormde het sluitstuk maar dan moest het studentikoze volkje nog beginnen met het ledigen van ettelijke liters goudgeel plezier… (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier