Studentenclub Centaura viert 40-jarig bestaan

Redactie KW

Centaura, de grootste studentenclub van Kortrijk, bestaat dit jaar veertig jaar. Dat werd vorige week donderdag gevierd met een groot feest genaamd ‘Lustrum Madness’.

Hierop trakteerde de club de Kortrijkse studenten op veertig symbolische, gratis vaten. “Lustrum Madness was bedoeld als een knallend einde van dit 40e werkingsjaar”, vertelt preses Mathieu Eloy. Het feest kende een grote opkomt van studenten van Howest maar ook van de andere hogescholen in Kortrijk. “Er zakten zelfs studenten uit Gent af met een busje om dit legendarische feestje niet te missen”, vertelt Mathieu.

Om de vijf jaar viert de studentenclub hun lustrumjaar met extra activiteiten. Zo organiseerde de club dit jaar ook een receptie voor oud-leden om de verloren vriendschappen van hun studententijd nieuw leven in te blazen. “Een succes, aangezien we leden van de prille beginjaren van Centaura mochten verwelkomen”, vertelt Mathieu. Op de foto zien we preses Mathieu met enkele van zijn presidiumleden in hun campuscafé ‘t Bunkertje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier