Studenten openen wetenschapscafé in Waregems woonzorgcentrum De Meers

Julie Demullier, Sien Vandemoortele, begeleidster Linda Nuyttens en Jasmine Bultynck van de Meers in het wetenschapscafé. © DJW
Redactie KW

Laatstejaars ergotherapie aan Howest Kortrijk Julie Demullier en Sien Vandemoortele hebben voor hun eindproef een ruimte van woonzorgcentrum de Meers ingericht als wetenschapscafé met de naam Paardekop.

Bedoeling is dat er regelmatig voordrachten plaatsvinden of dat er voor de bewoners in een gezellig en zelfs speciaal daarvoor bedachte retro-omgeving groepsactiviteiten kunnen plaatsvinden. ‘Wie er zit, moet zich goed voelen’ is zowat de leuze van de Paardekop. Dat geldt niet alleen voor de bewoners maar bijvoorbeeld ook voor de mantelzorgers die er regelmatig op bezoek komen.

Julie Demullier en Sien Vandemoortele geven tekst en uitleg. “Het concept van dergelijk café in een woonzorgcentrum is nieuw. In Vlaanderen tref je er nog echt niet veel aan. De Meers is momenteel zelfs een van de weinige waar je voor de bewoners een plek vindt waar ze eventjes weer naar het verleden kunnen terugkeren. Daarom hebben wij ook gekozen voor meubilair dat doet denken aan de tijd van toen. Maar niet alleen bewoners vinden hier de plek waar ze elkaar kunnen ontmoeten, ook de mantelzorgers kunnen hier terecht voor een babbel en een drankje. Waarom niet?”

(DJW – Foto DJW)