Studenten op zoek naar toekomst oude brouwzaal Rodenbach in Roeselare

Op de foto de winnaars An Frijters, Margot Maeyaert, Thijs Verhelst en Yentl Wulteputte. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Afgelopen weekend staken studenten uit heel de provincie de koppen bij elkaar in een zoektocht naar een geschikte toekomst voor de oude brouwzaal van Rodenbach. De ideeën worden nu verzameld en naar haalbaarheid bekeken.

“De brouwzaal dateert uit 1864 en was zeker op dat moment erg uniek. De familie Rodenbach was een van de eerste die de stap zette van ambachtelijk naar industrieel brouwen. Als we het over de brouwzaal hebben, dan gaat het over de kelder en nog eens drie verdiepingen. De zaal deed erg lange tijd dienst, tot in 2002. Toen werd een nieuwe brouwzaal in gebruik genomen”, horen we van Rudi Ghequire van brouwerij Rodenbach.

Sindsdien staat de zaal leeg. De oude brouwzaal van brouwerij Rodenbach werd bovendien in 2013 beschermd als monument. “Het gaat om een vrij grote ruimtemet heel wat mogelijkheden. In de zoektocht naar een oplossing, staken studenten dit weekend in groepjes de koppen bij elkaar om te kijken wat de toekomst kan zijn. Dat leverde heel wat unieke ideeën op, het ene al wat haalbaarder dan het andere.”

Een jury oordeelde vervolgens over de ideeën en dat leverde een winnaar op, er was ook een publieksprijs. De winnaars wilden het meer dan ooit als een onderdeel van Krottegem maken met een buurttuin, een gemeenschapskeuken en een gemeenschapsatelier.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier