Studenten gaan op zoek naar herbestemming voor leegstaande brouwzaal in Roeselare

Wat wordt de nieuwe bestemming van de brouwzaal? © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens het eerste weekend van april bedenken dertig creatieve studenten een duurzame herbestemming voor de leegstaande brouwzaal van brouwerij Rodenbach. Daarbij gaan ze eerst ook in discussie met de bewoners van de wijk.

De oude brouwzaal van Rodenbach werd in 1864 in gebruik genomen, daarmee was de familie Rodenbach een van de eerste die overschakelde van de ambachtelijke brouwwijze naar industrieel. De brouwzaal, een kelder en drie verdiepingen, werd gebruikt tot 2002 waarna ze vervangen werd door een gloednieuwe. Ondertussen is de brouwzaal beschermd als monument, maar een nieuwe bestemming is er nog niet. Samen met enkele creatieve studenten hopen ze onder de naam B(r)ouw Challenge een oplossing te vinden.

Die uitdaging vindt op 1 en 2 april plaats in het Huis van de Voeding. Teams van studenten mogen dan in 24 uur tijd een overtuigend concept uitdenken voor de oude brouwzaal. Tegelijk gaan ze ook de strijd aan met elkaar. Het is de bedoeling dat ze out of the box denken, maar ook aandacht hebben voor de geschiedenis en de plek binnen de wijk Krottegem.

Op zaterdag 18 maart is er vanaf 14 uur al een infomoment waarbij je meer te weten komt over de site en op vrijdag 31 maart is er vnaaf 19 uur een ontwerpatelier waarbij bewoners van de wijk in gesprek kunnen gaan met de studenten.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier