Studente psychologie uit Izegem start kledingzaak in living ouders

Astrid Debou opent modezaak in woonkamers van haar ouders. (Foto Frank) © (Foto Frank)
Redactie KW

De 22-jarige Vives-studente klinische psychologie Astrid Debou is een jongedame die van aanpakken weet. Ze moet nog anderhalf jaar studeren, maar toch wilde ze haar droom om een kledingzaak op te starten niet uitstellen. “Pastell Fashion run ik nu via de website en vanuit de woonkamer van mijn ouders in de Wezestraat 34”, zegt Astrid.

Astrid is de dochter van Hendrik Debou en Karin Vanwelsenaers en de zus van Bart (30), Elien (28) en Roderik (20). Ze volgt toegepaste klinische psychologie aan de hogeschool Vives en moet nog anderhalf jaar studeren vóór ze haar bachelordiploma kan halen.

Architect

Astrid wilde nochtans aanvankelijk architect worden. “Ik volgde ook anderhalf jaar architectuurstudies, maar de wiskunde in die opleiding was voor mij te zwaar. Dan koos ik voor een opleiding klinische psychologie. Misschien wel een heel andere richting, maar ook iets dat me heel erg bezighoudt: weten wat er zo allemaal omgaat in de geest van een mens!”

Astrid heeft ook nog een passie voor mode. “Net als mijn ma en mijn zus Elien. We gaan regelmatig shoppen en zijn ook graag mooi gekleed. Ook hier zie ik voor mezelf een verband met mijn studies psychologie. Als een mens zich goed voelt in zijn vel, dan loopt hij er ook verzorgd en goed gekleed bij. Dat is de combinatie psychologe-fashionista in mij! En ik koesterde al een tijdje een droom om nog tijdens mijn studies met een kledingwebwinkel te starten. Die droom werd nu werkelijkheid met niet alleen een website maar ook een heuse winkel in een hoek van de woonkamer van mijn ouders!”

Half jaar voorbereiding

Astrid moet nog anderhalf jaar studeren. “Stages doen en nog lessen volgen. Maar ik vond dat ik nog voldoende vrije tijd had om mijn modeproject, mijn droom te realiseren. Het kostte me een half jaar voorbereiding, samen met mijn ouders, mijn zus en mijn broer. Hoe pak ik het aan, welke kledinglabels willen we verkopen, hoe werken we dat praktisch uit…. Qua stijl was er inbreng van zowel mijn ma, mijn oudere zus als ikzelf. Ik staarde me dus niet blind op wat ik graag zie. Uiteindelijk koos ik voor kleine labels, met de bedoeling iedere week een nieuw aantal kledingstukken binnen te halen. Een heel vrouwelijke stijl, casual en soms opvallend, met een hippe uitstraling. Kledij waar je niet meteen een leeftijd kunt op plakken.”

De website www.pastellfashion.com maakte Astrid zelf. “Je kan ons ook vinden op Facebook. En je kunt een afspraak maken om bij mijn ouders thuis in de Wezestraat 34 naar de collectie te komen kijken. In een hoek van de woonkamer staan de kledingrekken en waar vroeger de stofzuiger stond, richtten we een pashokje in.”

Astrid heeft een vriend die 100 procent achter haar droom staat. “Gilles weet dat ik ambitieus ben en kan daar ook mee leven. Hij vindt zelfs dat die droom perfect bij mij past. Of ik na mijn studies de kledingzaak verder zal uitbouwen, blijft nog een open vraag. Ik heb anderhalf jaar de tijd om te zien of mijn project werkt en wat het zal brengen. Ik laat het gewoon allemaal op mij afkomen en dan zie ik wel wat de toekomst zal brengen.” (IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier