Streetfishers op zoek naar vis in de Leie

Vooral het dynamische aan streetfishen vindt Kris Terryn (46) de meerwaarde. © ICK
Redactie KW

Streetfishing, de nieuwste tak van de hengelsport, werd op zaterdag 28 november in het centrum van Kortrijk in de kijker gezet.

Ter hoogte van de Broeltorens, aan de Verzetskaai, begonnen de streetfishers aan hun zoektocht naar vis in de Leie. Streetfishing is de nieuwste tak binnen de roofvisserij. In het kader van Hengel Expo werd tussen 14 uur en 16 uur een live demonstratie van deze nieuwste trend in de vissport verzorgd.

Bij streetfishing trekken vissers met compacte hengels, kunstaas en een minimum aan materiaal door de stad op zoek naar baarzen en snoekbaarzen. Kris Terryn (46) uit Waregem vist al vijf jaar. “Vooral de lichtere uitrusting vind ik een voordeel. Het zorgt er ook voor dat je dynamischer op verschillende plaatsen kan vissen. Je leert de stad en de omgeving beter kennen. Het is de eerste keer dat ik hier aan de Leie vis. Ik vis vooral naar baars.”

Michael Schaefer van Next Level Fishing team: “We hebben ongeveer 55 inschrijvingen. Enkele professionele vissers zullen de deelnemers inwijden in de wereld van streetfishing.”

(ICK)