Streekbierenfestival in Zwevegem lokt opnieuw de massa

Randanimatie is er genoeg, zoals hier met 'Kartje Kilo' bij Nico Mattan. © (Foto GV)
Redactie KW

Gisteren en vandaag is Zwevegem het mekka voor de bierliefhebbers. Flanders Events organiseerde er voor de achttiende keer het Internationaal Streekbierenfestival.

Men kon niet minder dan 47 brouwerijen strikken die met in totaal ruim 220 lekkere biertjes naar Zwevegem kwamen afgezakt. Op de openingsdag, kwamen duizenden bezoekers één of, meestal, meerdere van die biertjes proeven.

Is het festival internationaal, dan vonden we er ook de plaatselijke brouwers van de Circus Brouwerij uit Heestert terug. “Nieuw biertje of niet, voor ons is het belangrijk om aanwezig te zijn. Het is één van de best georganiseerde festivals in België en hier kunnen we ook de contacten met onze klanten onderhouden. Zelfs al verkopen we geen pint, hier moeten we zijn.”, zei Tim Vandenberghe van de Circus Brouwerij. Ook hun zomerbar Circa in de Twee Molenstraat in Zwevegem is een succes. “Volgend jaar doen we het zeker opnieuw, maar wellicht op een andere locatie. Bedoeling is immers onze bieren aan het publiek kenbaar te maken.”, aldus Tim.

Streekbierenfestival in Zwevegem lokt opnieuw de massa
© (Foto GV)

Ondanks de vele brouwerijen wil het festival zich ook als ‘familiefestival’ profileren. Er is dan ook opnieuw heel wat aandacht voor randanimatie. “Naast onze unieke terrasjessfeer hebben we ook liveoptredens, straatanimatie en natuurlijk ook ons kinderdorp. We proberen het voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken.”, vertelde ons Yvan Devlaminck van het organiserende Flanders Events.

Streekbierenfestival in Zwevegem lokt opnieuw de massa
© (Foto GV)

(GV – Foto’s GV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier