Strava Runners willen Roeselare doen lopen

Op de foto José Debels en Simon Biesbrouck met de passende T-shirts. © (Foto SB)
Redactie KW

Om sportieve voornemens en uitdagingen voor 2018 nog een extra boost te geven, werd door enkele enthousiaste sportievelingen ‘Strava Runners 8800’ in het leven geroepen. Gelijkgestemde lopers uit Roeselare en omstreken steunen en motiveren elkaar via dit unieke communicatie-kanaal.

“Het is de bedoeling om zoveel mogelijk lopers uit onze stad samen te brengen en online interessante routes en toffe evenementen te delen”, aldus Simon Biesbrouck, trekker van dit initiatief én sportpromotor bij de dienst Publiekswerking. “Toen we samen met enkele sportcollega’s de werking binnen onze stad onder de loep namen, kwamen we bij dit aantrekkelijke concept terecht. Momenteel zitten we al aan 309 leden maar dit kan natuurlijk nog gevoelig uitgebreid worden. In Brugge loopt een gelijkaardig initiatief en daar zitten ze aan 180 deelnemers.”

Roeselare Loopt

Alle stratenlopen die dit jaar deel uitmaken van het regelmatigheidscriterium ‘Roeselare Loopt’ maken ondertussen ook deel uit van deze actie.

“Strava is een programma dat je gelopen kilometers en tijden, met behulp van een GPS in je smartphone of horloge, bijhoudt. Je hebt er enkel een Strava-account voor nodig.” Vooral het feit dat alles gratis is en je toch gebruik kan maken van alle voordelen, maakt het volgens Simon zo interessant. “In dit netwerk ben je interactief door actief te zijn. Als je klaar bent met je training, is alles wat meetbaar is, in kaart gebracht. Van basisinformatie zoals snelheid, tempo en afstand, tot gegevens die je exclusief op Strava kunt vinden, zoals je prestaties in vergelijking met eerdere pogingen.”

T-shirts

Begin maart worden er onder de leden van de groep een 50-tal T-shirts verloot met het logo van Strava Runners 8800. “Zo zijn we herkenbaar tijdens de Roeselaarse stratenlopen van dit seizoen en wordt het groepsgevoel versterkt. Dwars door de Mandel, dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 4 mei, is de eerste meeting waar onze T-shirts te zien zullen zijn. We hopen er in de toekomst nog meer uit te delen”, klinkt het ambitieus. Maak contact met andere gedreven lopers of wissel tips of routes met elkaar uit en bouw zo mee aan de loopcommunity #VANRSL.

Lid worden of meer info via http://strava.com/clubs/roeselare.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier