Strandredders krijgen deze zomer nieuwe 'internationale' outfit

15/06/17 om 21:41 - Bijgewerkt om 21:40

De strandredders aan de Belgische kust zien er vanaf deze zomer iets anders uit.

Strandredders krijgen deze zomer nieuwe 'internationale' outfit

De gekende rode outfit heeft plaats gemaakt voor een combinatie van rood en geel. "We hebben gekozen voor de internationale kleuren van de kustreddingsdiensten", zegt An Beun van het IKWV.

De 1.400 strandredders langs de Vlaamse badsteden zijn vanaf vandaag herkenbaar aan een rood T-shirt met opvallend gele mouwen. "We hebben de keuze gemaakt om onze redders een meer internationale uitstraling te geven. Het zijn ook heel herkenbare kleuren. Al onze redders zullen vanaf nu in deze outfit rondlopen", aldus An Beun. Sinds vandaag geldt ook de nieuwe regeling inzake toezicht aan de kust. Tot 15 september is er in élke kustgemeente minstens één reddingspost geopend. In het verleden was er vaak discussie over de uiteenlopende regels op de verschillende stranden, maar de kustburgemeesters bereikten nu toch een overeenkomst. "Een grote stap voorwaarts wat betreft duidelijkheid voor de badgasten" aldus Beun.

Ook de redders zelf zijn enthousiast. "Vooral voor kinderen die vlak voor of na de grote vakantie naar zee komen is het nu een pak veiliger", zeggen strandredders Elise Standaert en Louis Devreese.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!