Stralende zon voor opening Park van de Walle in Roeselare

Redactie KW

Zondagnamiddag was er de officiële opening van Park van de Walle in Roeselare. Het park onderging heel wat aanpassingen, waardoor het opnieuw een groene, open en aangename ontmoetingsplaats is voor de bezoekers.

De officiële opening gebeurde door schepenen Filiep Bouckenooghe en Dirk Lievens gevolgd door een rondleiding door het park met poëtische intermezzo’s. Het park was de laatste jaren wat verloederd geraakt en kreeg een flinke opknapbeurt. Het is nu meer dan ooit een groene, open en aangename ontmoetingsplaats voor bezoekers. Daarbij krijgt de vijver een centrale plaats.

Voor de uitwerking polste de stad bij de gebruikers van het park hoe zij de toekomst van het park zien. De open vlakte centraal in het park zorgt ervoor dat kinderen kunnen spelen en dat kleinere activiteiten in dit park een plaats krijgen. In het park zijn de hoofdpaden toegankelijk voor rolstoelgebruikers en zijn er comfortabele zitbanken voorzien. Het park werd zodanig aangelegd dat vele dieren er opnieuw hun plekje konden vinden.

Zondagnamiddag kreeg je ook de kans om het verhaal van de Sierlijkheid te ontdekken, uitgewerkt door de mannen van Striptic met de strip ‘De Mokkel’ als resultaat.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier