Stralend weer voor de start van ‘West-Vlaanderens Mooiste’ in Roeselare

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Woensdagavond fietsten een honderdtal genodigden West-Vlaanderens Mooiste op gang met een tochtje door Roeselare. Een receptie achteraf op de terreinen van MSKA in de Groenestraat stilde honger en vooral ook de grootste dorst.

Omstreeks 19 uur vertrok het sportieve gezelschap waaronder showkoppel Laura Lynn en Matthias Lens aan de MSKA-campus in de Groenestraat voor een tochtje van 15 km door Roeselare. Een goed uurtje later mochten schepen van sport José Debels en de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq het grootste vierdaagse fietsevent van Vlaanderen openen met een gesmaakte receptie.

West-Vlaanderens Mooiste brengt de fietsers op donderdag 25 augustus door de zachtglooiende streek tussen Roeselare en Menen en op vrijdag gaat het richting Houtland en het Groenhovebos in Torhout.

Prachtige panorama’s, glooiende landschappen en diverse natuurgebieden zijn de karakteristieken van de zaterdagroute, die richting Heuvelland leidt. De fietstocht op zondag brengt de fietsers langs natuurdomeinen in en rond Roeselare.

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier