Straks woonzorgcentrum op de Markt van Kortemark?

Redactie KW

De brouwerijsite in het hart van de gemeente Kortemark krijgt mogelijk een nieuwbouwproject met 30 kamers woonzorgcentrum en 30 assistentiewoningen onder impuls van Christophe Desimpel, in samenwerking met bouwgroep Artes uit Zeebrugge.

Christophe Desimpel, zoon van wijlen Aimé Desimpel van de voormalige en gelijknamige steenbakkerij Desimpel kwam vorige week op de proppen met een toch wel ambitieus plan voor senioren, de doelgroep waarvan ons land er ongeveer 1,3 miljoen rijk is. Op 6 West-Vlaamse locaties wil hij woonzorgcentra bouwen: Ardooie, Brugge, Roeselare, Pittem, Oostende én Kortemark. Daarnaast doet zijn project ook nog Leuven, Dilbeek, Vilvoorde, Houthalen, Edegem en Temse aan, alles bij elkaar goed voor zo’n 900 wooneenheden voor senioren in Vlaanderen.

“Nog niets beslist”

“Dit alles heeft te maken met het privégedeelte van de brouwerijsite”, weet burgemeester Toon Vancoillie te vertellen. “Onze gemeente beschikt reeds over 170 bedden die gesubsidieerd worden, maar er is nog plaats voor een 30-tal extra die ook van subsidie kunnen genieten. Maar hierover is echter nog niets beslist, dit werd enkel nog maar voorgesteld door Artes en Desimpel. Hij moet dit project nog komen presenteren aan het College en dan moet dit nog besproken en voorgelegd worden op de gemeenteraad. Er zouden dus iets minder appartementen komen op de Markt. Dit woonzorgcentrum – als het er zou komen – heeft absoluut niets te maken met Blijvelde, laat dat duidelijk zijn. En wie nu nog zegt dat wij geen aandacht hebben voor de senioren in onze gemeente, die heeft het mis.”

(JDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier