Straks kinderboerderij met lama’s en kangoeroes in Lichtervelde

Redactie KW

Steve Van Bruwaene start op vrijdag 20 maart met kinderboerderij ‘Den Ast’ op zijn domein in de Hoogwielkestraat. Naast schapen, koeien, ezels en boerenpaarden zullen kinderen er ook lama’s, alpaca’s en kangoeroes van dichtbij kunnen bewonderen.

Kinderboerderij ‘Den Ast’ opent officieel de deuren met een Kinderboerderijfeest op 28 juni, maar gaat op vrijdag 20 maart al van start met een ‘aanloopperiode’. “Dit is immers allemaal nieuw voor ons en het is toch de bedoeling dat alles perfect is tegen de officiële opening”, aldus Steve Van Bruwaene.

‘Den Ast’ zal het hele jaar door open zijn van woensdag tot en met zondag, telkens van 10 tot 19 uur. Tijdens de vakanties zal de kinderboerderij elke dag open zijn. Kinderen kunnen er schapen, koeien, geiten, ezels, boerenpaarden, ganzen, zwanen en konijnen bewonderen, maar ook alpaca’s, lama’s en kangoeroes. “Als voormalige chiroleider vind ik het belangrijk dat kinderen weer meer buiten komen en spelen”, adus Steve.

Er loopt ook een project in samenwerking met Tordale. “Hun mensen zullen hier komen helpen: dieren verzorgen en voederen, eieren roven, de moestuin mee onderhouden… We proberen alles zo veel mogelijk zelf te doen, want we willen de toegang gratis houden voor de bezoekers. Onze inkomsten zullen van de ontvangstruimte moeten komen.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.