Straffe bolides en hun liefhebbers overrompelen Veemarkt

Het Schouwburgplein bleek niet groot genoeg, dus week Cars & Coffee uit naar de Veemarkt. © JVGK
Redactie KW

Zondagvoormiddag werd de Veemarkt in Kortrijk ingepalmd door 220 oldtimers en bolides. Het evenement Cars & Coffee Kortrijk tekende daarvoor verantwoordelijk.

Cars & Coffee is het enige officiële Cars & Coffee-evenement in de Benelux. Door de beperkte ruimte op het Schouwburgplein werd dit jaar uitgeweken naar de Veemarkt en omgeving. Daar stroomden de nieuwsgierigen toe vanaf 8.30 uur. “We zijn bijzonder tevreden. Nu noteren we 110 wagens meer dan vorig jaar”, aldus organisator Jonas Verbeke. Merken die te bewonderen vielen: Ferrari, Lamborghini, Mclaren, Maserati, Porsche, Tesla, Alpina, TVR en Lotus. “Het concept bleef ongewijzigd: een gratis evenement waar mensen met knappe wagens hun passie kunnen delen met gelijkgestemden, terwijl ze genieten van een heerlijke kop verse koffie”, aldus de organisator.

https://www.youtube.com/watch?v=ghVW0xT0x9Y

Duizenden toeschouwers

Grote broer Ilano droomt luidop van een eigen Tesla.
Grote broer Ilano droomt luidop van een eigen Tesla.© JVGK

Het aantal toeschouwers werd geschat op ruim 5.000. Zo tekenden de mama en de papa van Yinzo, Ilano en Yari present. Zij lieten hun jeugd poseren bij een mini versie van de Tesla. “Het is een mooie auto. Ik zou daar graag mee rijden“, aldus grote broer Ilano. Verder konden de toeschouwers zich vergapen aan de nieuwste modellen van BMW en de rum 200 oldtimers. Enig minpuntje: geen openbare toiletten. “We zijn de enige die open zijn om 8.30 uur. Collega’s gaan straks open. We hebben enkele toiletten maar niet voor die duizenden toeschouwers. We vragen ons af waarom er geen openbaar toilet voorzien is”, aldus de uitbaatster van ‘Brijou’.

(PVH/foto en video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier