Stormlanding in Oostende afgelast door het weer

Redactie KW

Door de wind en het lage wolkendek ging de landing van militairen op de luchthaven en het strand van Oostende maandagmorgen niet door. Voor de rest loopt de oefening Storm Tide III zoals gepland.

Van 29 mei tot en met 3 juni organiseert de Lichte Brigade van de Landcomponent de oefening Storm Tide 3 in de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Na de oefeningen in 2008, 2014 is het al de derde keer dat defensie haar tenten opslaat in Oostende voor een grootschalige legeroefening. Storm Tide III is een oefening in het evacueren van landgenoten in crisisgebieden in het buitenland. Oostende is voor de gelegenheid een bezette stad, waar mensen geëvacueerd moeten worden. Aan de oefening nemen 350 burgers deel. Ze worden geëvacueerd over de weg, via de lucht en over het water. In totaal nemen aan de oefening 650 militairen deel uit België, Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië. Het is de eerste keer dat ook de marine deelneemt aan de oefening.

Stormlanding in Oostende afgelast door het weer

“Normaal ging vanochtend een stormlanding plaatsvinden met C130-toestellen op de luchthaven en het strand van Oostende”, aldus kapitein-commandant Peter Thomas. “Door de weersomstandigheden kon dat niet doorgaan en zijn de militairen op andere manieren naar die plaatsen gebracht. Ze zijn vanmorgen wel, zoals gepland, te voet onderweg naar de verschillende objectieven in Oostende.”

(HH/JRO – foto’s JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier