Stoffel Verheyde helpt mensen met beperking aan vrijetijdsbesteding in Oostende

Inclusiecoach Stoffel Verheyde (rechts) had woensdag zijn eerste gesprek met Maryam en haar mama Petra. Schepen van Jeugd Arne Deblauwe is erbij. (Foto HH)
Redactie KW

Sinds woensdag is Stoffel Verheyde (36) aan de slag als inclusiecoach van de stad Oostende. Hij moet mensen met een beperking op weg helpen om een geschikte vrijetijdsbesteding te vinden.

De stad lanceert de inclusiecoach in samenwerking met de vzw Dyade, een vrijwilligersorganisatie die allerhande activiteiten organiseert voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. De inclusiecoach is het centraal aanspreekpunt voor iedereen die vragen heeft rond vrije tijd voor mensen met een beperking. De coach werkt samen met de betrokken stadsdiensten en organisaties en maakt mensen wegwijs in het aanbod aan vrijetijdsinitiatieven in Oostende.

Wegwijs maken

Stoffel Verheyde werkt al meer dan tien jaar voor Dyade, waar hij beleidsmedewerker en projectverantwoordelijke is. “De inclusiecoach startte als project van Dyade”, legt hij uit. “Vanaf 1 december werk ik twee dagen per week bij de stad als inclusiecoach. De rest van de week blijf ik bij Dyade aan de slag. Mijn taak is om mensen wegwijs te maken en door te verwijzen, maar ook om noden te detecteren en te netwerken met diensten en organisaties die rond vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking werken. We willen kijken welke initiatieven we nog kunnen uitwerken.”

“Ik sta open voor alle leeftijden, maar ben ingedeeld bij de jeugddienst en zal me dus toespitsen op kinderen en jongeren. Naast Dyade, een organisatie specifiek voor mensen met een beperking, zijn er nog heel wat initiatieven met een G-werking. Dat zijn gewone clubs met een deelwerking voor mensen met een beperking. Zo zijn er in Oostende clubs met een G-werking voor boogschieten, duiken, dansen, fitness, tennis, tafeltennis, turnen, zeilen en zwemmen.”

De inclusiecoach is te bereiken op 0474 09 35 75 – inclusiecoach@oostende.be, via Facebook (de inclusiecoach) of op de vaste afspraakmomenten in ‘t Bosjoenk, Zinnialaan 1, op woensdag van 13 tot 16 uur en op donderdag van 17 tot 20 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier