Stoere mannen (en vrouwen) aan zet op Highland Games in Snellegem

© Benny Proot
Redactie KW

Onder een stralend zonnetje namen stoere mannen en vrouwen het dit weekend tegen elkaar op in de meest diverse krachtproeven tijdens de Snellegemse Highlandgames. Het massaal opgekomen publiek kon het best appreciëren.

Een gezapige rommelmarkt langs de Eernegemweg, een Schotse Piperband op het terras van The Peacock, maar het kloppend hart van de Snellegemse kermis ligt al tien jaar rond zaal De Schelpe. Op de achterliggende grasweiden namen 20 herenploegen en 3 vrouwenploegen het tegen elkaar op in de meeste diverse en soms spectaculaire krachtproeven.

Terrein met nadars afgebakend

“De dames krijgen uiteraard een apart klassement, maar staan echt wel hun mannetje”, zeggen vader en zoon Martin en Tony Dedeckere van het organiserende Vrij Actief Snellegem. “Iedereen kent wel het touwtrekken en het boomstamwerpen. Voor deze spectaculaire proef hebben we een terrein helemaal met nadars afgebakend, maar ook in zo’n krachtige proef draait het eigenlijk vooral rond de goede techniek. Je moet immers inzicht hebben om zo’n boomstam goed vast te kunnen nemen en ook het in de goede richting gooien vraagt techniek.”

Andere, minder bekende, maar even spectaculaire proeven zijn hamerslingeren of tonnen van ruim 80 kilogram enkele decimeters van de grond houden.

(PA – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier