‘Stoer Huus’ voorziet 27 woningen voor ‘co-housing’ in centrum van Brugge

© Benny Proot
Redactie KW

In Brugge vond de eerste spadesteek plaats voor Stoer Huus, het eerste cohousing-project in Die Scone en bij uitbreiding West-Vlaanderen.

Straks zullen er 27 (stapel)woningen verrijzen op de voormalige site van Schoenen Sint-Gillis tussen de Baliestraat, de Julius en Maurits Sabbestraat en de Langerei, in het centrum van Brugge dus. “Het aanpalende natuurgebied de Bleekweide wordt publiek domein zodat de hele buurt ervan kan genieten“, zegt Eric Muylaert, voorzitter van vzw Stoer Huus. “In de bestaande en geklasseerde villa worden gemeenschappelijke ruimtes voorzien.”

Alle 27 (stapel)woningen zijn inmiddels verkocht aan koppels en gezinnen, met een mix tussen oudere en jongere bewoners die samen vijftien kinderen hebben. De oppervlaktes van de woningen, die gebouwd zullen worden in een hedendaagse baksteenarchitectuur, variëren van 50 tot 175 vierkante meter. Woningen konden met of zonder standplaats en garage aangekocht worden. Onder de site komen veertig garages. Hiervan zijn er al 38 verkocht. “De kostprijs van de woningen schommelt tussen 150.000 euro en ruim 350.000 euro”, schetst Muylaert. “Als alles volgens plan verloopt, zouden eind volgend jaar de eerste bewoners hier hun intrek moeten nemen”, geeft de Brugse schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) nog mee.

(svv – Foto BP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier