Stoelendans in Roeselare voor Dag van de Buren

© SB
Redactie KW

Met een stoelendans heeft de stad de campagne voor de Dag van de Buren op gang getrokken. Deze vindt dit jaar plaats op vrijdag 30 mei.

Op vrijdag 30 mei is het weer de Dag van de Buren. Het wordt al een traditie dat verschillende wijken en straten in Roeselare hun stoel buitenzetten en er een gezellige avond met hun buren van te maken.

“Dag van de Buren is eigenlijk een Europees project, maar wij vullen dat in op onze eigen manier”, licht Mieke Vanderstraeten van de Roeselaarse wijkenwerking toe. “De mensen uit de straat zijn vrij in hoe ze hun avond invullen, maar moeten zich wel inschrijven. Dan krijgen ze van de stad ook een promotiepakket om zelf reclame te maken.”

De campagne ging van start met een stoelendans op het stationsplein. Een ludieke actie waar zelfs schepenen Filiep Bouckenooghe en Marc Vanwalleghem aan deelnamen. Aan de voorbijgangers werden flyers uitgedeeld. “Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en mogen we veel deelnemers verwachten”, aldus Mieke Vanderstraeten.

(SL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van 14 maart

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier