Stijn Delaere en Lander Hoornaert bereiden lenteoffensief Snuffel Backpacker Hostel voor

Lander Hoornaert en Stijn Delaere. © Benny Proot
Redactie KW

Na een sollicitatieronde heeft Snuffel Backpacker Hostel de 33-jarige Stijn Delaere als nieuwe coördinator aangesteld.

Samen met Lander Hoornaert, die aangeworven werd om de publiekswerking van deze jeugdherberg verder uit te bouwen, wil hij voor extra schwung in Snuffel zorgen door een intensiever gebruik van de polyvalente zaal.

Eind juni vorig jaar werd het gloednieuwe gebouw van Snuffel Backpacker Hostel in gebruik genomen. Dankzij dit nieuwe complex kon deze jeugdherberg haar logiescapaciteit verdubbelen tot 120 bedden. Nauwelijks enkele maanden na de opening werd coördinatrice Windy Van Maele de wacht aangezegd. Er werd een vacature uitgeschreven en uit de sollicitatieronde kwam de 33-jarige Roeselarenaar Stijn Delaere naar voren als beste kandidaat. “Het is mijn streven om van Snuffel in Brugge één van de ontmoetingsplekken te maken waar bagpackers van over heel de wereld het goed kunnen vinden met Brugse jongeren. Voorts vind ik dat ik iemand ben die goed kan luisteren en daarom wil ik er alles aan doen om met iedereen op de best mogelijke manier samen te werken.”

Blokkende studenten

De nieuwe Snuffel telt momenteel vijftien medewerkers, goed voor twaalf voltijdse equivalenten, en biedt naast een ruim café annex ontmoetingsplaats een polyvalente zaal. Daar vonden tot op heden nog maar weinig activiteiten plaats, maar Delaere wil daar samen met de 25-jarige Bruggeling Lander Hoornaert verandering in brengen. “Van mij wordt vooral gevraagd om de polyvalente zaal een gezicht te geven”, legt Hoornaert uit. “Om de lieve vrede met de buurt te bewaren, kunnen er geen fuiven plaatsvinden. Per maand gaan we voorlopig één keer per maand een concertavond organiseren. Daarnaast zullen we onze polyvalente zaal ook openstellen voor filmavonden, tentoonstellingen en – jawel – blokkende studenten. Het is ook de bedoeling om de draad met stand-upcomedy opnieuw op te pikken.”

Meer over Snuffel deze week in het Brugsch Handelsblad.

(svv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier