Stijn D'Hulst in Teheran: "We zitten in een afgeschermd domein buiten het centrum"

07/06/17 om 12:07 - Bijgewerkt om 13:32

In Teheran hebben woensdagmorgen twee aanslagen plaatsgevonden, iets wat zelden gebeurt in de hoofdstad van Iran.

Stijn D'Hulst in Teheran: "We zitten in een afgeschermd domein buiten het centrum"

Eerst schoten gewapende mannen in het rond in het parlement in Teheran. Kort daarop heeft een zelfmoordterrorist zich opgeblazen nabij het mausoleum van ayatollah Ruhollah Khomeini.

Momenteel vertoeven de Red Dragons, de nationale volleybalmannen, in Teheran in het kader van hun World Leaguecampagne komend weekend. Steven Vanmedegael (assistant coach Knack Volley), Arno Vandenvelde (speler Knack Volley) en Kortrijkzaan Stijn D'Hulst (ex-Knack) zijn momenteel in Teheran. Op het moment van de aanslagen waren de spelers aan het fitnessen nabij sportcomplex Azadi, buiten het centrum van de stad. Iedereen bleef dan ook ongedeerd.

Ook de enige West-Vlaming in de selectie Stijn D'Hulst is veilig en wel. "Van de aanslagen merkten we niets aangezien we volop aan het trainen waren. Pas nadien sijpelden er berichten binnen vanuit het thuisfront omdat nogal wat mensen zich zorgen maakten. Wij panikeren niet want we zitten in een afgeschermd domein buiten het centrum", reageerde de Kortrijkzaan. "Ik vind Iran op zich wel een oké landé, voegt D'Hulst er nog aan toe. "Qua eten en infrastructuur kunnen we niet klagen. Alleen de internetverbinding en de communicatiemiddelen vormen een probleem. Maar misschien is het niet slecht dat we eens een poosje afstand moeten nemen van de sociale media die in dit land geblokkeerd worden."

Ook Menenaar Maxime Petit vertoeft als teamjournalist van de Red Dragons in Teheran. Hij zou in principe met de taxi het centrum bezoeken op het moment van de aanslagen, maar omdat je als Belg geen Iraans geld kan afhalen aan de bankautomaten, moest hij die plannen opbergen. Hij bleef daarom in het hotel toen de aanslagen plaatsvonden. Vrijdag spelen de Red Dragons (21 uur plaatselijke tijd, 18.30 uur in België) hun eerste wedstrijd in en tegen Iran.

Er worden 12.000 uitzinnige supporters verwacht in de prachtige Azadi-sporthal. De spelers hopen luidop dat de site maximaal beveiligd wordt.

(MPM in Teheran/Foto's MPM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!