Sterrenchef vermijdt paarse ingrediënten voor vipbanket bij titelmatch Club Brugge

Redactie KW

Philippe Serruys, chef van het Brugs restaurant Den Gouden Harynck (één Michelinster) moet voor de titelmatch Club-Anderlecht voor 600 vips het banket verzorgen.

“Tijdens de play-offs heeft Club meerdere gastronomische koks ingehuurd om de vips te verwennen”; zegt Philippe Serruys. “Mij valt die eer te beurt voor die topper. Ik weet uit eerdere banketten in het Jan Breydelstadion dat sommige bestuursleden erg gevoelig zijn voor de kleuren van de gerechten. Bij Club moet je absoluut niet afkomen met spijzen die groen of paars zijn. Een bereiding met rode biet was dus voor de match tegen Anderlecht uit den boze. Want dat kan een paarskleurig sausje geven…”

Het volgende menu werd voor zondag gekozen : twee bereidingen met coquilles saint-jacques, kabeljauw met aardpeer en venkel, een parelhoen met groene en witte asperges. En als dessert een klassieke Javanais. “De grootste uitdaging is ervoor zorgen dat die 600 mensen tijdig hun dessert op hebben, voor het eerste fluitsignaal“, aldus Philippe Serruys.

Zelf is hij geen voetbalfreak, muziek is eerder zijn passie : “Vraag mij niet wat de buitenspelregels zijn… Toch hoop ik uiteraard als Bruggeling dat Club kampioen speelt. Deze keer mogen ze de titel niet meer mislopen.”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier